30-05-16

DisneyFriends Meet Geocaching

Tijdens het Paasweekend werden er afspraken gemaakt en afgelopen zondag was het zo ver ! Samen met een hele groep vriendjes en vriendinnetjes zijn we op stap geweest om een middagje te gaan Geocachen . Omdat we zowat uit alle windstreken kwamen , werd er gezocht naar een centraal punt en kwamen we uit bij het Middelheimpark in Antwerpen .Naast onze vaste cachevriendjes van Team 100 Acre Wood waren ook het Monkey-Team en de Incredibles er bij . Net zoals De ClubClub en als laatste nieuwkomers Kurt en Kenny . Sofie & Co hebben helaas moeten cancelen maar in gedachten waren ze er toch een beetje bij .

Zondag morgen zijn we rustig begonnen en tegen 10.30 rijden we door naar het Middelheim . Daar aangekomen stonden er al een paar cachers te wachten op het logboek . Tussen elf en twaalf hadden we een eventje georganiseerd . De opkomst was behoorlijk groot . Er werden zoals steeds TB’s en Coins gewisseld en gediscovered en cacheverhalen uitgewisseld . Naast vele nieuwe gezichten zaten er ook een paar vertrouwde tussen . Verder kunnen we nu eindelijk een gezicht plakken op enkele gekende nicknames . Wanneer iedereen zijn attended gelogd heeft , gaan we op pad in het Middelheim park voor een mooie Multi fotocache . Naast onze groep sluiten er ook nog enkele andere cachers aan en in grote getallen trekken we door de park op zoek naar antwoorden . Onder de volgers was ook de legger van de Multi en dat kwam goed van pas want op een bepaald punt was een kustwerk weggehaald en dus daarmee ook de oplossing op de vraag .

Onderweg pikken we ook nog een Tradi en een 1-waypoint Multi mee . Terwijl we op zoek gaan naar de volgend foto zet Kurt zich even op een bankje . Hij is niet zo into Geocaching en dacht ik ga even rustig zitten … Helaas ! Hij gaat net op het bankje zitten waar onze cache onder verstopt zit . Gedaan met de rust moest hij gedacht hebben al was het ook wel grappig . We staan daar met een 10 tal verschillende cache accounts allemaal te wachten om te loggen en dat voor een Nanooke dus besluiten we om in groep te loggen onder de toepasselijke naam Disneyfriends & Co . Bij de 1-WP Multi splitst de groep op . De kop loopt rechtdoor voor de fotocache zonder het door te hebben dat de staart afslaat voor de Kroemmen Boot . Na het voltooien van de Kroemmen Boot wordt ge groep terug herenigd bij de eindlocatie van de fotocache .

Na dat alle aanwezigen hun naam in het logboek hadden gezet , gingen we richting speeltuin waar we wat dronken onder de paraplu . Helaas is de voorspelde regen eindelijk aangekomen en het ziet er niet naar uit dat het snel gaat stoppen . We besluiten dan ook om het einde van onze DisneyFriends Meet Geocaching te vervroegen maar voor we allemaal terug onze eigen kant op gaan , hebben we nog 1 cache te doen namelijk Cars2 .

Bij het organiseren van vandaag had ik iedereen de opdracht gegeven om de Mysteriecache Cars2 op te lossen . Daarvoor moest natuurlijk de tekenfilm bekeken worden . DE puzzel tot een goed einde brengen verliep niet bij iedereen even vlot . De ene vond de oplossing al sneller dan de andere . Sommige hebben de film tien keer en meer gezien en anderen zijn niet verder gekomen dan de eerste 10 minuten . Maar goed als afsluiter wilden we deze dus gezamenlijk nog loggen en dus reden we van de parking naar de cache en begonnen te zoeken op Ground Zero . Ondanks dat we 100% zeker waren van de juiste locatie , bleef de cache ongebonden . Na een kwartier met twintig man zoeken in de regen , hebben we hem nog steeds niet en begint de wanhoop toe te slaan . Nog eens voelen , nog eens kijken en uiteindelijk is het Michel die dan toch de cache vindt . Eind goed al goed !

Allemaal goed nat geregend en dus tijd om drogere oorden op te zoeken . Tijd om afscheid te nemen . De regen ging nog wel een tijdje door en dus zijn we eigenlijk wel een beetje blij dat we ondertussen droog thuis zijn . Daardoor zijn er natuurlijk wel een deel smileys blijven liggen .

Maandag , voor vandaag hadden ze echt noodweer voorspeld maar het leek nog wel mee te vallen en dus ben ik vanmorgen op pad gegaan om de overgebleven caches van gisteren te gaan loggen . Ik vertrek droog maar halverwege naar Wilrijk begint het al te druppelen . Eens ter plaatste gaat de drup over in regen maar onder het bladerdek valt het nog wel mee . Ik begin bij het kapelletje tegen over de parking van het Middelheim museum . De cache was snel gevonden en binnen kon ik even schuilen en droog loggen . Van het kapelletje ging ik door naar het Middelheimpark waar we gisteren 2 caches hebben laten liggen . De eerste was een snelle oppikker maar de tweede was van een heel ander kaliber : De cache , een mooie grote box , was snel gevonden maar om hem te openen heb je 4 sleutels nodig . Deze kan je vinden binnen een straal van 4 meter . Het is vrij donker onder de bomen en het bladerdek houdt de regen al lang niet meer tegen maar ik ga er helemaal voor . De eerste twee sleutels waren behoorlijk snel gevonden , de derde volgde niet veel later maar de laatste heeft me nog een kwartier bezig gehouden . Uiteindelijk alle sloten open , stoot ik op een volgend slot . Om dit te openen heb je een code nodig die bij de sleuteltjes zat maar welke sleutel hoorde nu weer bij welk slot . Nog eens vijf minuten later staat mijn naam dan eindelijk in het logboek en zitten alle sloten terug vast .

Ondertussen ben ik al behoorlijk nat geregend maar ik wilde toch die laatste caches ook nog meepikken . Even via de auto en dan door naar de overkant van de baan voor het park Den Brandt . Ik begin mijn rondje van 4 tegen de klok in en kom als eerste bij een groepje bunkers . Wonderbaarlijk genoeg heb ik de Nano binnen enkele tellen te stekken . Maar het loggen en de logrol terug steken was andere koek . Nummer 2 duurde wel wat langer . Door het natte bladerdek wilde de GPS niet zo goed mee maar ondanks de afwijking werd ook deze gevonden . De derde lag bij een David standbeeld . Een naakte man in de gietende regen , de sukkelaar was er nog erger aan toe dan ik . Alhoewel ik ondertussen toch ook wel behoorlijk nat was . Nog eentje te gaan maar voor ik deze ging zoeken toch maar even geschuild . Na een tijdje ging de bui weer over in gewone regen en dus wade ik mijn kans . Snel loggen en naar de auto ! Drijfnat kom ik bij de auto en ondertussen is de regen overgegaan in een hevig onweer met donder en bliksem .

De Zomer komt er aan maar vandaag nog even niet ! Ach zo’n dagje als vandaag heeft ook wel z’n charmes op voorwaarde dat je nadien een warme douche kan nemen en droge kleren kan aandoen . De foto’s van de twee dagen Middelheimpark staan ook weer online .

"

18:19 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.