19-05-16

Sawatdee From Brugge

De voorbije week vond het jaarlijkse liedjescircus weer plaats . Het Songfestival is heilig en dan mag Phil niet gestoord worden . Terwijl hij voor de buis plakte , voorzag ik Facebook van de nodige commentaren . We hadden verschillende favorieten waaronder : Rusland , Frankrijk , Oostenrijk en Australië . Onze eigen Laura , stond niet zo hoog op onze lijst maar ze leverde een knappe prestatie en kwam overtuigend over . Ze behaalde uiteindelijk een tiende plaats . Zoals ik op Facebook ook al zei: Sorry voor onze Noorderburen maar aan jullie Bob vonden we echt geen bal aan . Natuurlijk zijn er elk jaar de typische Eurosong clichés zoals de lelijkste jurk , de hush puppy look en het lekkerste stuk . Maar dit alles ter zijde , het meest verrassende van het hele circus dit jaar was toch wel het winnende lied van Oekraïne ! Een soort van politiek pamflet met een wijzende vinger naar Rusland . Hier hebben we het laatste nog niet van gehoord … Als dat maar goed komt !

Door het hele Songfestival gebeuren lagen we zaterdag behoorlijk laat in bed maar zondag waren we al weer vroeg uit de veren . Naar aanleiding van het Thaise Festival "Discover Thailand in Brugge" hadden we ons Pinksterweekend naar Brugge gepland . Spullen klaarmaken , ontbijten en tegen 09.00 zaten we in de auto op weg naar het Brugse Beer Event … We parkeerden de auto in de buurt van de evenlocatie omdat we met de auto uit Brugge wilden blijven . Vandaar uit gingen we dan te voet naar het centrum en pikten onderweg nog de laatste caches mee van een reeksje dat we tijdens de voorbije edities van het BBE gelogd hebben . Iets voor elven en met een volledig afgewerkt rondje Zilvervloot , komen we aan op Het Zand waar de mensen volop toestromen voor de openingsceremonie van “Discover Thailand in Brugge” .

De ceremonie start met een welkomstwoordje gevold door Thaise muziek en dans . Zelf zijn we niet echt fan van die dansen , zelfs in Thailand laten we dit voor wat het is maar het geeft het hele gebeuren wel de typische Thai style . Na de opening van het festival , maken we een rondje langs de vele kraampjes . Welcome to Thailand ! De geuren van de eetstalletjes doen ons watertanden en we kunnen ons dan ook niet inhouden . De authentieke smaken zijn verbazingwekkend . In het doorsnee Thais restaurant in Antwerpen krijg je die echte Thaise smaken zelfs niet . Natuurlijk brengen we live verslag uit aan Utan en laten hem even meegenieten van Brugge .

Na de middag trekken we Brugge verder in en is het Falang Game tijd . We hebben enkele Multi’s van de laatste editie van het BBE op het programma staan en pikken de twee Virtuele caches mee die speciaal voor BB6 terug in het leven zijn geroepen . We lopen door de Brugse binnenstad en vinden alles wat we zoeken . Wanneer we klaar zijn met ons rondje keren we terug naar de auto en rijden richting hotel . Om een beetje in de sfeer te blijven van het laatste BBE , hebben we gekozen voor het Kasteel van Male . Inchecken en even rusten op de kamer om dan ’s avonds terug naar “Discover Thailand in Brugge” te gaan voor ons avondeten .

Na het avondeten verlaten we Brugge al vrij snel omdat de Club Brugge fans beginnen toe te stromen . Zwart-Blauw speelde kampioen vandaag en dat belooft een heus feestje te worden . Terug in ons kasteel , duurt het niet lang eer onze oogjes dicht vallen . Wel te rusten !

Maandag , Tweede Pinksterdag : Na een deugddoende nachtrust zonder kasteelspoken , maken we ons klaar voor het ontbijt . Het buffet is niet zo uitgebreid als we verwacht hadden maar het heeft alles wat we nodig hebben . Meer hoeft dat niet te zijn . Na het ontbijt worden de spullen in de auto geladen en gaan we nog een wandelingetje maken in de directe omgeving van het kasteel . Daarbij pikken we ook weer twee smileys op . Terug bij de auto gekomen , rijden we een klein stukje en houden halt aan een parkje waar we nog eens 3 korte Multi’s lopen . Wanneer we daarmee klaar zijn , gaan we terug naar 1955 bij de Mac voor de lunch .

Na de lunch trekken we verder door richting Maldegem voor ons laatste rondje voor vandaag : Vogelzang . Het rondje bestaat uit 14 Mysteries waarbij de puzzel over vogelgeluiden gaat . Het volledige traject is zo’n 10 kilometer lang en loopt tussen de koeien en de velden . We parkeren de auto bij nummer 1 en gaan van start voor een toch wel iets wat vermoeiende wandeling . Het is niet zomaar een oppikkertje , we moeten af en toe toch wel een tijdje zoeken en ik mag meermaals de boom in . Aan het einde van ons rondje hebben we alle gegevens voor de bonus en niet veel later is ook deze gelogd . Terug bij de auto wordt de GPS ingesteld naar huis en na een vlotte rit komen we terug thuis .

Thuis wordt er uitgebreid nagenoten van wat alweer een fantastisch weekendje was . De foto’s van het Thaise festival en onze cacherondjes staan ook weer online .

"

20:20 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.