20-04-16

CITO Vlissingen , Verlos De Zee

Terwijl Philippe en Guillaume in Thailand voor onze toekomst aan het zorgen zijn , bleef ik met Geo thuis om aan “het vandaag” te werken . Door de week was het gewoon werkendag en ’s avonds na het eten , de afwas en wat TV zappen , kroop ik wat vroeger dan gewoon in bed … En dan kwam het weekend er aan .

Zaterdag avond na t werk , een hapje te eten maken en omdat er toch geen bal op TV is , heb ik alvast mijn spullen ingepakt voor zondag .

Zondag 17 April : Vandaag stond al een tijdje in de agenda . Het is weer CITO week en dus viel er weer een Geocaching souvenir te verdienen . Ook zonder Philippe en Guillaume gingen Geo en ik er volledig voor . Na een slapeloze nacht was ik om 05.00 al op . Het is al 10.00 in Thailand en in de Landry zijn ze al druk in de weer . Ik probeer nog terug in slaap te geraken maar helaas . Een uur later sta ik op en om 08.00 stap ik in de auto en begeef me richting Vlissingen waar ik zo’n 50 minuten later aankom . Ik parkeer de auto op de gratis parking bij het stationsplein en ga vandaar met de fiets op pad voor een dagje Vlissingse caches .

De eerste reeks caches ligt in de buurt van het station en vandaar ga ik via de haven richting dijk . Het CITO event begint om 11.00 dus heb ik nog rustig de tijd om tot daar te geraken . Ik fiets de dijk af , passeer Uncle Beach en de molen en pik onderweg nog enkele caches mee . Wolken en opklaringen wisselen elkaar af maar tot nu toe heb ik het altijd wel droog gehouden . Bij aankomst op het CITO event aan het strand van Vlissingen barst net een bui los . Gelukkig is deze maar van korte duur en breekt het wolkendek snel weer open . Het CITO event staat in het teken van Verlos de Zee , waarbij de aandacht gevestigd wordt op al het zwerfafval dat in zee belandt met alle gevolgen van dien . En dus wordt er tijdens dit event een grote schoonmaak gehouden op het strand en in de duinen . Onder de aanwezigen zijn ook enkele bekende gezichten uit Antwerpen die net als ik naar Vlissingen waren afgereisd voor het souvenir . Samen halen we flink wat vuil op en na afloop wordt de naam in het logboek bijgeschreven en gaan we verder op pad .

Na het CITO was er ook nog een after event in de buurt . Dit begon om 13.00 dus had ik nog een uurtje de tijd om wat te eten en nog wat extra smileys op te pikken . Ik volg de kustlijn tot aan het Nollebos voor een leuk reeksje van 4 Tradi’s en een Letterbox . Het is heerlijk vertoeven in de zon maar de wolken blijven wel dreigen . Bij de Kanovijver aangekomen voor het after event , ben ik maar net binnen of de volgende bui meldt zich aan . Gelukkig zitten we droog dus is dit het ideale moment om even te rusten en wat TB’s uit te wisselen . Wanneer het terug droog is , ga ik weer verder met mijn rondje Vlissingen .

De terugweg naar de auto verloopt door de binnenstad en daar beland ik op een historisch binnenpleintje . Natuurlijk ligt er in deze oase van rust een cache anders had ik dit plekje waarschijnlijk nooit ontdekt . Het enige nadeel was dat dit een voortuincache was . Nu ja , tegenwoordig geef ik er niet meer om en zeker niet als het duidelijk is waar je moet zijn . De poes van de eigenaar zat achter het raam en volgde mijn actie met volle aandacht . Verder door het centrum passeer ik bij Het Arsenaal waar ik zo’n 20 minuten bezig ben met het zoeken van een misplaatste cache . Uiteindelijk vind ik hem op zo’n 2 meter van zijn oorspronkelijke plaats . Op zich niet zo ver uit de buurt zou je denken maar 2 meter in hoogteverschil maakt toch wel een groot verschil . Toch zeker als de hint zegt “laag bij de grond” . Vlissingen is best wel een leuk stadje en mijn ontdekking van de binnenstad leverde nog een paar extra smileys op .

Tegen 17.00 kom ik terug aan bij het Stationsplein en de auto . Fiets terug opbergen en daarna ga ik nog een kroketje eten alvorens ik de terugreis aanvat . Om 18.30 kom ik aan in Merksem , de auto uitladen , logjes versturen en om 21.00 is mijn pijp uit en val al snel in slaap .

Mijn dagje Vlissingen heeft naast het CITO souvenir ook weer heel wat smileys en foto’s opgeleverd . De collectie TB’s is weer volledig vernieuwd en hier en daar heb ik ook nog een Favorietpuntje uitgedeeld . We zullen nog eens terug moeten want er liggen nog een paar uitdagingen te wachten maar daar is een bootje voor nodig . De foto’s van mijn Vlissingse cacherondje staan ook weer online . Vanavond komen Philippe en Guillaume terug thuis en is ons gezinnetje weer compleet . Later deze week zal er ook nog een verslagje volgen van Philippe zijn Songkran avontuur .

"

07:00 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.