11-04-16

Mega Fun In Brugge

Zondag was het weer tijd voor het Brugse Beer Event . Het is alweer onze vierde keer en ook dit jaar hadden we weer met enkele vriendjes afgesproken . Naast Team 100 Acre Wood en De_ClubClub was er dit jaar ook een nieuwkomer bij : Rednax2004 of beter gekend onder de namen Sofie , Yannick , Xander en Milo . Deze zesde editie van het Mega Event staat in het teken van de Middeleeuwen .

We hadden zondagmorgen met Ruud en Ria in Merksem afgesproken en zouden dan van bij ons uit met 1 auto verder rijden . Iets voor tienen rijden we bijna gelijktijdig met Sofie en Co de parking op . Na een korte begroeting gaan we gezamenlijk aanschuiven voor de registratie en zetten ons vervolgens in de rij om de GPS op te laden . Terwijl ik met Sofie aanschoof , ging de rest van de bende een plekje zoeken om even te zitten en wat te drinken scoren om vervolgens samen het logboek , dit jaar in de vorm van een Middeleeuwse burcht , te signeren . Yannick en Sofie zijn een beetje overdonderd en weten niet goed waar te beginnen . Zo veel Trackables !

En dit jaar is ook Signal weer van de partij dus lijnen we op voor een te discoveren Characterfoto .

Ook dit jaren er weer 10 Labcaches gemaakt voor het event en dus wilden we er daar zo veel mogelijk van scoren . Terwijl wij het programma boekje even aan het doornemen waren , gingen Kay , Xander en Milo alvast op zoek naar het Drakenei . Niet veel later kwamen ze terug met de eerste code . Onze eerste Labcache van vandaag is binnen . Ook de volgende drie , waaronder Kruisboogschieten , laten we aan de kids over . En dan volgt er eentje voor Yannick met een historisch filmpje door Brugge en samen met Ruud en Sofie neem ik de kruidentuin voor onze rekening . De twee laatste Labcaches die op het terrein liggen , doen we in groepsverband met nog een paar andere aanwezigen en lossen ondertussen ook nog twee puzzelboxen van den Birre op .

Kort na de middag trekken we er gezamenlijk op uit en zetten koers richting Brugge Centrum voor een beetje fieldwerk en een oriëntatietest . De oriëntatie Labcache keert terug in de tijd van het ouderwetse kaartlezen . Deze is opgebouwd als een fotozoektocht met 12 foto's en evenveel locaties op een plattegrond van Brugge . Tijdens onze oriëntatie loop pikken we ook nog enkele losse caches mee waaronder Rondje Vlaanderen Brugge . Een cache in het midden van de Brugse Grote Markt met meer dan 1200 favorietpunten , dat moet echt wel de moeite zijn . En dat was het ook ! Van de Grote Markt gaan we weer verder met de fotozoektocht tot we alle punten hebben gevonden .

Op de weg terug naar het event terrein pikken we ook nog een aantal extra caches mee waardoor we vandaag toch weer een behoorlijke score bij elkaar halen . Terug bij Vives zoeken we ons een plekje in de zon en lopen nog even langs de cachewinkeltjes .

We sluiten het BBE VI af met een mega groepsfoto en begeven ons daarna naar de cachemobielen om de terugreis aan te vatten . Op de terugweg belanden we in de staart van een file maar al bij al valt de vertraging nog mee en komen iets na zevenen aan in Merksem waar we nog even gaan Maccen .

We hebben een mega dagje gehad vandaag met veel fun en gezelligheid ! En van zodra de datum voor 2017 gekend is , staat deze in onze agenda want we willen er volgend jaar maar al te graag terug bij zijn . De foto's van vandaag staan ook weer online .

"

19:37 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.