04-04-16

GC April Fools

Afgelopen vrijdag , laat dat nu net 1 April zijn , kondigde Geocaching Headquarters de nieuwste Geocache beleving aan . Naar mate het spel blijft groeien , vindt HQ het logisch dat ook zij blijven meegroeien . Met de introductie van de vernieuwde website kondigt HQ de Galaxy Search aan . Vanaf nu kunnen spelers Geocaches zoeken in de ruimte .

 photo 1-4Naamloos_zpsgpm2ng62.jpg

Deze historische ontwikkeling heeft bijna 8 jaar voorbereiding in beslag genomen . Het ontwikkelingsteam begon met het onderzoeken van de mogelijkheden naar aanleiding van Richard Garriott (Username: LordBritish) zijn Geocache in het International Space Station in 2008 . Astronaut Rick Mastracchio (Username: AstroRM) logde de FTF in 2013 . Naar aanleiding van Rick's vertrek naar het Space Station werden er wereldwijd events georganiseerd tijdens de lancering met bijhorend souvenir . Kort daarna vertelde Mastracchio aan Geocaching Headquarters aan dat hij graag een tweede cache in de ruimte wilde plaatsen . Op dat moment ontstond het idee en de ontwikkeling van de Galaxy Search . Na de voltooiing van de Galaxy Search deden de ontwikkelaars bij HQ een merkwaardige ontdekking . De zoekresultaten gaven niet enkel de International Space Station en Astronaut Mastracchio’s nieuwe cache weer maar ook een tot op heden onbekende geo-art collectie bestaande uit meer dan 60 caches . Deze Geocaches werden onder andere geplaatst in naam van James T. Kirk , Luke Skywalker , Ziggy Stardust en vele anderen .

Geocaching Headquarters is thrilled om deze far-out Geocaches te delen met haar leden . Al wat je moet doen is de website bezoeken en download de openbare Bookmark Lijst van de space caches . Met de vernieuwde Geocaching® app kan je deze makkelijk offline opslaan op je smartphone waardoor Geocaching in Space nog makkelijker wordt .

Vrijdag nacht zijn we op missie vertrokken voor deze toch wel heel bijzondere reis . Onderweg zijn we heel wat cachende Aprilzotten tegen gekomen . Het resultaat van ons ruimtereizen was verrassend en overtrof alle verwachtingen .

Dit was zonder twijfel de beste April grap van het jaar al hadden we geen rekening gehouden met de gevolgen . Uiteindelijk hou je gewoon jezelf voor de gek maar dat hadden we er wel voor over . Het is een unieke ervaring en we zouden het gelijk opnieuw doen .

Na deze intergalactische Aprilgrap ging het leven op aarde weer gewoon verder . Zondag was er mooi weer voorspeld en hadden we een cacherondje gepland in en rond de haven , Berendrecht en Zandvliet . Een mooi uitgestippeld parcours met Mysteries , Multi's en Tradi's . We vertrekken door het haven gebied richting Berendrecht waar we gaan wandelen langs de Schelde en twee boomklim-Multi's lopen in het natuurgebied De Zouten . Twee Multi's met elk 4 waypoints dat telkens in een boom te vinden is . Maw 8 keer in en uit de boom op zoek naar de tags . Gaande weg ging het steeds beter , ik word nog een echte boomklimmer .... Na het klimavontuur brengen we een bezoekje aan de molen van Berendrecht . Molentjes maken mij altijd blij en de bijhorende cache is er eentje om duimen en vingers van af te likken .

Van Berendrecht zetten we ons rondje verder richting Zandvliet voor de volgende smileys . Het kerkhof en de Varkensmarkt van Zandvliet zijn bij deze niet langer onbekend terrein voor ons . Aan de Noordelijke rand van Zandvliet komen we bij ons verste punt voor vandaag en keren terug Zuidwaarts . Via de Kapel van de Hagelberg komen we terug in de haven . Deze laatste cache lag , zoals we in het verleden al zo vaak zijn tegen gekomen , bij een Mariagrot . We lopen de Rozenkrans op zoek naar antwoorden . Een veel te Katholiek momentje als je het mij vraagt maar alles voor een cache hé . En daarmee zijn we rond .

Vandaag was het eindelijk Lente ! De zon scheen , de temperatuur steeg boven de 15 graden uit en ja dat doet een mens echt deugd . De foto's van ons cacherondje komen later online .

 photo 1-41april_zpsemhsxnph.jpg

20:17 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.