31-03-16

Paastijd En Zomereieren

Vorige week stopte de wereld even met draaien tijdens de aanslagen op Zaventem en in Brussel . Philippe was onderweg naar de luchthaven voor zijn vlucht naar Thailand toen het gebeurde . Was hij een uurtje vroeger vertrokken dan had het heel anders kunnen aflopen maar daar willen we niet meer aan denken . Er zijn er helaas veel die minder geluk hebben gehad . Philippe zijn vlucht is gecanceld maar het heeft twee dagen geduurd eer er duidelijke communicatie kwam in verband de geannuleerde vluchten van Thai Air . Het ticket wordt terug betaald en ondertussen heeft Phil een nieuw ticket geboekt voor half April .

De voorbije week was een echte emotionele roller coaster en we waren dan ook blij dat zaterdag avond de verlossing kwam van het Paasweekend . Naast Pasen werd dit weekend ook de klok weer verzet en ging de Zomertijd in . Een uurtje minder slapen maar 's avonds langer licht en nu maar hopen dat niet enkel de tijd maar ook het weer een Zomers karakter krijgt want we hebben er echt wel nood aan . Samen met de komst van het Zomeruur en het Paasweekend hebben Geo en Guillaume hun Winterjas aan de haak gehangen en zien ze er op hun paasbest uit .

In afwachting tot beter weer zijn we tijdens het Paasweekend de warmte en gezelligheid gaan opzoeken bij de familie Schagen . Zondagmorgen , na een hele slechte nacht , staan we om 09.00 al in de startblokken en een uurtje later gaat de deur ten huize Schagen open . Het warme onthaal en een dikke knuffel doet een mens echt goed na zo'n week en we kunnen gelijk bijschuiven voor een croissantje en een heerlijk kopje thee . Het is Pasen en dus moeten er ook Paaseieren verstopt en gezocht worden . Dit blijft een leuk tafereel om te zien : Kay en Merlijn die eieren voor elkaar verstoppen en af en toe zelf wel eens vergeten waar ze ze verstopt hebben . Als alle eieren zijn gevonden maken de grote mensen onder ons zich klaar voor een rondje Paascaches .

We hadden een trailtje van 18 caches opgezocht met daar nog enkele losse caches bij . Samen goed voor weer 24 smileys . We beginnen met de losse caches die in een natuurgebied liggen . De afstand tussen de caches is niet erg groot maar door de nogal ietwat modderige slijkpaden is het toch wel een heuse uitdaging . Na de zes losse caches begeven we ons naar het einde , voor ons het begin , van de trail . Op zo'n 200 meter voor het begin begint het ineens uit het niets te regenen . Tja daar staan we dan . Er is geen weg terug en schuilen was ook geen optie , de enige weg is vooruit . Tegen we bij de eerste cache van de trail komen , is het gelukkig ook alweer droog een komt de zon er door . Terwijl we van 18 naar 1 gaan drogen we ook weer op . Onderweg komen we meermaals andere cachers tegen met de auto . Ze rijden allemaal de trail van 1 naar 18 en we snappen nu ook waarom er geen parking aangeduid staat . In principe kan je de route gewoon afrijden maar wij hebben er dus een fikse wandeling van gemaakt .

Tegen het eind van de middag hebben we zo'n 13 kilometer in de benen en dat voelen we toch wel . Moe en voldaan rijden we terug naar het 100 Acre Wood waar de logjes worden verstuurd en het avondeten wordt voorbereid . Wanneer alle caches weer gelogd zijn , wordt de tafel geruimd en toveren we het 100 Acre Wood om in een pizzeria . Met de tafelpizzaoven maken we de heerlijkste combinaties en bewijzen we onszelf als echte pizza bakkers . Wanneer iedereen klaar is met eten , duikt Merlijn de keuken in voor het dessert : Home made Smores met chocolade . Voor de zoetebekken onder de lezers zal ik het recept even meegeven . Chocolade onder in een overschat daar boven leg je Marshmallows en dit zet je gedurende 5 à 7 minuten in de oven tot de chocolade gesmolten is en de bovenkant van de Marshmallows gebruind is . Deze zalige zonde schep je met droge koekjes uit de schaal en smullen maar . We eten onszelf te pletter , het moest maar zo lekker niet zijn .

Na het avondeten zeggen we goeie avond en rijden naar ons hotel voor de nacht . We verblijven dit keer in Van der Valk Vianen op nog geen 5 minuten rijden . We eindigen deze Paaszondag met een heerlijk badje met een overdosis schuimmmmm ...

Maandag , Tweede Paasdag : Na een heerlijke nachtrust , we waren dan ook wel moe gisterenavond , laten we opnieuw een bubbelbadje vollopen . Terwijl Geo en Guillaume nog even bubbelen , gaan we genieten van het heerlijke ontbijtbuffet en tegen 11.00 staan we terug op de stoep bij het 100 Acre Wood . Er was voor vandaag onstuimig Herfstweer voorspeld met flinke windstoten en regenbuien dus hadden we voor vandaag gezelligheid binnen gepland . We beginnen met eieren schilderen . En onder het mum van het bloed kruipt waar het niet gaan kan , tover ik Geocache eieren uit mijn stiften . Voor de fun zetten we er ook nog een TB code onder en plaatsen een foto op Facebook . Natuurlijk kwam er gelijk reactie op en ondertussen zitten we over de 100 likes . Ruud maakt mooie raamdecoraties , Ria gaan voor konijntjes en Merlijn heeft nog steeds iets met Pikachu . ’s Middags eten we een puddingbroodje , lekker smossen en omdat het weer veel beter is dan ze voorspeld hadden , gaan we daarna toch even de deur uit voor nog een paar caches .

Het waait stevig maar het is droog en de zon schijnt . Bij onze eerste cache lopen we met z’n allen zo’n 10 minuten te zoeken zonder resultaat . Ik herbekijk samen met Ria de GPS en die stuurt ons enkele meters verder door . Oké , vreemd maar dan vindt Ria hem dus op een toch wel eigenaardig plekje . En bij de volgende cache krijgen we het zelfde scenario : Na 10 minuten in de bosjes staan zoeken terwijl hij helemaal niet in de bosjes ligt , haalt Ria hem boven . 2-0 Voor Ria ! Met weer een paar vlekjes opgekuist keren we terug naar huize Schagen waar we wat Appelen en daarna nog een gezelschapspelletje spelen . Voor het avondeten kozen we voor Hollandse patatjes en we sluiten het Paasweekend af met een wedstrijdje ramen poetsen . De authentieke methode met spons en krant tegen de moderne elektronische aftrekker . Als de ramen vuil zien , is de oude methode toch wel net iets beter blijkt . De rest van de ramen is voor een andere keer want nu is het alweer tijd om huiswaarts te gaan .

We hebben erg genoten van ons Paasweekend . Dat konden we wel gebruiken na de voorbije week . De foto’s staan ook weer online .

"

08:02 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.