21-03-16

Carrefour Jubilee & Geocaching

Even een geheugenopfrisser : Na de aanslagen in Parijs op 13 November leidde alle aanwijzingen naar Brussel . Door de terreurdreiging viel het leven in onze hoofdstad even stil en net dat weekend had Carrefour zijn Jubilarissenfeest in Tour & Taxi's . Wegens veiligheidsredenen is de hele zaak toen afgelast . Afgelopen week stond Brussel weer in rep en roer tijdens de zoveelste klopjacht op Salah Abdeslam . Ondertussen hebben ze Europa's most wanted opgepakt en maar goed ook want het Carrefour feest nog eens uitstellen dat zou echt onmogelijk geweest zijn . Inderdaad afgelopen zondag vond het Carrefour Jubileum feest plaats in Tour & Taxi's . Eindelijk ! Philippe en zijn team hebben er zo hard aan gewerkt dat het nu wel mocht gaan gebeuren .

Zondag was het zo ver : De Carrefour Julilee . Philippe moest 's morgens al om 08.00 in Brussel zijn . En terwijl Phil zijn feest coördineert in T&T , trek ik met de jongens op de fiets Brussel in om te gaan cachen . Ook ik had mijn eigen feestje georganiseerd in de vorm van een Geocaching event met Meet 'n Greet maar ik begin met een cache op Tour & Taxi's . De cache lag aan de andere kant van de Carrefourzaal ,vlak aan de ingang van het Comic Con dat er plaats vindt . Gelukkig was het nog vroeg en waren de weinige Muggles niet geïnteresseerd in wat deze freak aan het doen was . Over freaks gesproken , er loopt daar wat rond hoor .

Na de T&T cache stap ik op de fiets en begeef mij richting de Sanclettebrug waar ik mijn event heb . Het is behoorlijk koud maar desondanks is de opkomst groter dan verwacht . Het is een multinationale samenkomst met naast enkele Vlaamse en Brusselse cachers , cachers uit Tsjechië , Duitsland , Oostenrijk en zelfs een Philipijnse vrouw die in opdracht van haar dochter komt loggen . Het is een gezellig eventje en er worden talrijke cache ervaringen uitgewisseld en ook de TB's en Coins wisselen van eigenaar . We kunnen wel zeggen dat het een succes was .

Van het event trek ik de stad in en begin aan mijn lijstje met caches die ik graag wil doen . Ik heb een selectie gemaakt van Tradi's , lang geleden opgeloste Mysteries en enkele korte Multi's . De selectie brengt me vooral naar nieuwe plekjes , gezellige pleintjes en onbekende parkjes . Ik vertrek met de fiets voor een reeksje in de buurt van het Noord Station . De vaart zit er goed in en ik slaag er nu eindelijk in om de cache bij de de Botanic te loggen . Twee voorgaande pogingen liepen telkens in een Not Found af dus dit was wel even een mooi momentje . Tegen de middag heb ik 5 caches gelogd en beginnen Geo en Guillaume honger te krijgen . Nu kan ik zelf ook wel een opwarm momentje gebruiken en dus gaan we eerst lunchen alvorens we verder trekken .

Opgewarmd en gegeten stappen we terug op de fiets en rijden langs de rand van Brussel van cache naar cache . We ontdekken mooie parkjes , passeren bij Belgiës one and only Apple Store en doen de ontdekking van de dag . Wie wist dat er in een verborgen parkje in Brussel een kopie staat van het Peter Pan standbeeld uit Hide Park in Londen . Zonder deze cache zou ik hier nooit gekomen zijn en dat is nou net wat ik zo leuk vind aan Geocaching . Ik waan me even in Londen en droom even helemaal weg .

We zijn begonnen in het Noord Westen van Brussel , volgden de caches in Oostelijke richting en zakten zo af tot aan de Zuidrand . In plaats van de cirkel rond te maken , steken we door naar het centrum want een bezoekje aan Brussel is niet compleet zonder een bezoekje aan Manneke Pis . Manneke Pis had in het verleden een eigen cache . Ondertussen is deze gearchiveerd en is er een Multi voor in de plaats gekomen . Ter plaatse slaag ik er , door de mensenmassa , echter niet in om de antwoorden correct in te vullen en dus geen cache .

Na ons bezoek aan Manneke Pis rijden we door Brussel verder richting Noorden , gaan 's avonds nog een hapje eten en komen tegen 19.00 terug aan bij Tour & Taxi's waar ondertussen het Carrefour feestje op haar einde loopt . Ik steek de fiets in de auto en ga nog even goedendag zeggen tegen Phil zijn collega's en daarna zijn we naar huis .

Ondanks dat Brussel een fietsvriendelijke stad is , heb ik toch serieus afgezien . Brussel is behoorlijk heuvelachtig en de kleinere straatjes zijn vaak gekasseid en dat is niet bepaald aangenaam fietsen . Maar goed , de lastige stukjes heb ik gewoon naast de fiets gelopen maar zonder zou ik nooit bereikt hebben wat ik nu bereikt heb .

Zowel Phil als ik hebben er een geslaagde maar vermoeiende dag opzitten . Zelfs Geo en Guillaume zijn er moe van . Nu we dit achter de rug hebben , is het aftellen voor Philippe zijn Laundry reis naar Thailand . Nu ja aftellen ... Morgen is het al zo ver ! De foto's van mijn fietstoertje door Brussel staan ook weer online .

"

19:19 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.