14-03-16

Maartse Buien

Maart is hier niet echt goed begonnen . We zijn beide ziek geweest en het is nog steeds niet volledig uit ons systeem . Vermoeidheid en kou overschaduwden het dagelijks leven en het weer deed er ook geen goed aan . Gelukkig zit er ondertussen wat verbetering in . De zon laat zich wat meer zien en het Lentegevoel begint zo stilaan te komen .

De voorbije twee zondagen moest ik werken maar natuurlijk wilden we onze cachekalender verder ingevuld krijgen en dus zijn we tussen de buien door ook nog op stap geweest . Daarvoor werden vooral caches dicht bij huis gezocht : Deurne , Brasschaat en Schoten leverden ons de nodige opvulling . Daarnaast heeft Antwerpen stad ook weer enkele nieuwkomers en natuurlijk willen we Antwerpen opgeruimd houden dus moesten deze er ook aan geloven .

Naast de klassieke Tradi's , loggen we ook enkele lang geleden opgeloste Mysteries , een Letterbox en een Multi .

Naast ellende en Geocaching was er ook nog tijd voor een avondje cinema . Het derde deel van Divergent is van de week in de cinema uit gekomen dus zijn we zaterdag avond nog eens naar UGC geweest .

Allegiant is de eerste film van het laatste deel . Na de dood van Jeannine worden de Fracties opgeheven en worden de handlangers van Jeannine berecht . Niet iedereen is het eens met de werkwijze van het nieuwe bestuur en al gauw ontstaan er twee kampen . Enerzijds het kamp van de Fractielozen en aanhang aangevoerd door Evelyn en anderzijds het voormalige Vriendschap onder leiding van Johanna . Wanneer ook Caleb berecht moet worden , besluiten Four en Tris hem te bevrijden . Wanneer ze betrapt worden , vluchten ze samen met Christina en Peter over de muur en gaan het onbekende te gemoed . Aan de andere kant van de muur worden ze ontvangen door het Bureau van Genetisch Welzijn . Wanneer blijkt dat ze ook in deze wereld in een genadeloze strijd terecht gekomen zijn , merken ze al gauw dat ze niemand kunnen vertrouwen . Er zit niets anders op dan terug te gaan om hun “thuis” te beschermen tegen de plannen van het Bureau van Genetisch Welzijn .

Net zoals alle melkkoeien , Hunger Games en aanverwanten , is ook bij Divergent het laatste deel opgesplitst in twee films . Toch hebben de makers deze film wel beter in elkaar gestoken en was de film op zich best vermakelijk . Al blijft het altijd wel weer wachten op deel 2 natuurlijk .

Komende weekend zitten we in Brussel voor het uitgestelde Jubileumfeest van Carrefour .

De foto’s van de eerste helft van Maart en het deeltje van Februari dat jullie nog te goed hadden staan ook weer online .

"

17:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Film, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.