26-02-16

Hello February

Ondertussen zijn we al meer dan drie weken aan het aclimatiseren na onze Thailandreis en dus is het hoog tijd voor een update .

Tijdens onze vakantie kon je ons volgen via de Blog en op Facebook en dat deden jullie ook . Ik heb nooit geweten dat er zoveel mensen ons volgen . Ons Facebook bericht over ons appartement in Pattaya is een eigen leven gaan leiden en sinds onze thuiskomst krijgen we de ene vraag na de andere over wat we van plan zijn . Als de tijd rijp is , krijgen jullie het volledige verhaal maar er zijn natuurlijk altijd mensen die nu al dat ietsje meer uitleg verdienen .

Zondag 7 Februari hadden we met Ruud en Ria afgesproken . We hadden elkaar nog gezien vlak voor we vertrokken maar ondertussen hebben we alweer zoveel bij te praten . Dat bijpraten ging zoals gewoonlijk gepaard met thee en wat lekkers . Daarnaast zijn we ook nog even op pad geweest om een paar smileys om te zetten en worden er weer wat TB's uitgewisseld . We sluiten ons dagje 100 Acre Wood af met een heerlijk Chinees diner en een gezelschapspelletje .

Maandag 8 Februari : Happy Chinese New year 2016 , welkom in het jaar van de Aap ! Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een Starbucksbeertje , of beter gezegd een Starbucksaapje , uit Thailand mee gebracht . Het jaar van de Aap belooft een energiek jaar te worden met tijd voor verandering , innovaties en nieuwe trends . Ook ten huize Phildie belooft het jaar van de Aap een jaar van vernieuwing en verandering te worden ...

De festiviteiten van het Chinees Nieuwjaar werden opgevolgd door Valentijn . 14 Februari viel dit jaar op een zondag . Geen romantisch weekendje weg of een gezellig dinertje voor ons maar werkendag . Na t werk zijn we snel nog even een paar caches gaan loggen en naar de frituur geweest . Dit was de eerste keer frietjes in weken en dan is dat nog wel eens leuk maar ik ben nooit echt een frietkiefhebber geweest . Geef mij maar de Thaise straatkeuken .

Afgelopen weekend hebben we het rustig aan gedaan en zijn eindelijk naar Star Wars gaan kijken . Star Wars The Force Awakens is het zevende deel uit de Star Wars saga . Dertig jaar na dat Luke Skywalker de Death Star vernietigde gaat het verhaal verder . The Empire is herboren onder de naam van The First Order . De rebellen , onder leiding van Princes Lea , zijn op zoek naar Luke Skywalker die zich ergens verschuilt . De strijd tussen Goed en Kwaad flakkert weer helemaal op wanneer het nieuws over een droid met een map van de lokatie van Luke Skywalker , de First Order bereikt . Oude en nieuwe helden verenigen zich om het Kwaad opnieuw te verslaan .

Ik had nooit gedacht dat Lucasfilm er in zou slagen om ons tot het einde te blijven boeien maar ik moet toegeven dat de film echt wel een succes is . De terugkeer van Han Solo en Chewbacca en hun typische werkwijze hebben een nostalgisch effect . En beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar . Het emotionele einde waarin the new Force oog in oog komt te staan met the lost Jedi doen dan ook gelijk naar het eventuele achtste deel verlangen . May the Force be with you !

Tussendoor zijn er ook nog een paar caches gescoord en hebben we de open dagen op de kalender weer weggewerkt . Daarnaast zijn we druk in de weer met informatie inwinnen en zijn we naar het Thaise Consulaat geweest .

We sluiten dit overzicht af met een korte Meet ’n Greet in Antwerpen . Op de terugweg van hun verblijf in de Magie , hebben Ruud , Ria en de kids een korte stop ingelast in Antwerpen om samen met ons even een hapje te eten . De keuze ging tussen frieten van de frituur of Mac en er werd voor de gele M gekozen . We proberen de Belgische variant van de Mac Kroket en krijgen verslag van uit de magische wereld van Disney . Na het eten volgt er nog een kort Geocache eventje in Antwerpen nabij het Justitiepaleis .

Februari was best wel een vermoeiende maand en we kijken enorm uit naar het Schrikkelweekend . De foto’s van de voorbije weken komen later nog online .

07:19 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Film, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.