27-01-16

Pattaya Birthday Thai Style

Pattaya Birthday Thai Style Onze tijd in Pattaya was kort maar zeer intens . We hebben onze dagen in Pattaya tussen de Thai doorgebracht . Daardoor hebben we een heel ander Pattaya leren kennen en is er een heel nieuwe wereld voor ons open gegaan .

Zaterdagmiddag zijn we terug gekomen van Koh Samet . Na dat we ons opgefrist hebben op het hotel , zijn we naar de Laundry geweest om onze kleren te wassen voor de tweede week . We brengen praktisch heel de middag daar door en doen onze eigen was . Tussendoor gaan we ook nog naar de Tukcom om het glas van mijn iPhone te laten maken . Een uurtje later kunnen we hem gaan ophalen en betalen de ronde som van 1000 Bath ! Omgerekend is dit slechts 26 euro en ik kreeg er nog een nieuw hoesje gratis bovenop .

's Avonds eten we de lekkerste Thaise gerechten van de straat . Daarvoor hebben we ons volledig door Utan laten leiden om zo ten volle van de lokale keuken te kunnen genieten . En om het nu voor eens en voor altijd duidelijk te stellen : Wij als Falang kunnen wel degelijk van het straat eten ! Je moet enkel zien wat je neemt . Let er altijd op dat het eten voor je neus bereid wordt . Als het eten op voorhand klaar gemaakt is dan is het niet aan te raden . Al de rest is in principe oke . Al moet je soms wel een beetje opletten met de spicyness . Zo hebben we weer heel wat nieuwe gerechten leren kennen . En ik weet nu al dat ik de échte Thaise keuken ga missen wanneer we terug in België zijn .

Verder lachen ons een kriek met de buurvrouw en de kokkin van het kraampje op de hoek . Eén voordeel hadden we , we zaten al op de grond dus op de grond liggen van t lachen was niet zo moeilijk . Naast alle fratsen en grollen hebben we ook nog een serieus gesprek en dat gaf ons stof tot nadenken .

Zondag 24 Januari : Happy birthday Flupke ! Net zoals alle voorgaande jaren , is Philippe door het tijdsverschil ook dit jaar weer extra lang jarig tijdens onze vakantie . Ik kijk al uit naar de dag dat ik mijn verjaardag eens in Thailand kan vieren . We hadden geen concrete plannen voor vandaag , enkel voor vanavond en toen ik vroeg wat hij graag wou voor z'n verjaardag dan zei hij : "De wasserij" . Zo gezegd , zo gedaan ! En dus hebben we de zondag grotendeels in de Laundryshop doorgebracht . Ik moet zeggen : Ik heb Philippe de laatste tijd zelden zo in zijn element gezien . Regelmatig wordt er de straat overgestoken naar de 7Eleven voor drinken en een ijsje dat komt zelf langs . Heerlijk vers kokosijs met geroosterde pinda's ... Heerlijk !

's Avonds zijn we samen met Utan , Thana en Funny Lady aka de buurvrouw naar een BBQ restaurant geweest . Barbecuen à volonté in een supergezellige sfeer . Niet in een van de typische toeristenrestaurants waar je het dubbele betaalt maar gewoon om de hoek . We eten ons buikje vol tot we niet meer kunnen en als dessert had ons Thais gezelschap voor een verrassing gezorgd . Ze hadden een taart besteld voor P zijn verjaardag , alleen waren ze de -pe vergeten en ja over de leeftijd op de taart gaan we het ni hebben hé . Van een surprise gesproken . Na de taart hebben we nog een stapje in het plaatselijke uitgaansleven gezet . Birthday party tot een stuk in de nacht en het is nog steeds P zijn verjaardag . Na middernacht gaat zijn verjaardag nog 6 uur door in België dus blijven de felicitaties nog wel even doorgaan . Ons feestvarken straalde vandaag en dat deed me toch wel iets om mijn ventje zo gelukkig te zien .

Happy Birthday , love you so much !

Maandag 25 Januari , The day after : Vandaag is onze laatste dag in Pattaya . Philippe heeft een beetje te veel gefeest gisteren en start de dag met wat vertraging . Vandaag trek ik er een paar uur alleen op uit en ga langs het TB-Hotel in de duikwinkel . Zoals elk jaar wordt hier de huidige voorraad Tb's en Coins gedropt en pikt ik een deel nieuwe reisgenoten op . Na de middag hoor ik even bij P hoe het daar gesteld is en ik verneem dat hij samen met Utan in de wasserij zit en dus trek ik ook die kant uit .

We hebben de afgelopen dagen naast eten en feesten ook nog een paar verhelderende gesprekken gehad en hebben we besloten om deze kans niet te laten schieten . Boven de Laundryshop komt op 1 Februari een appartement vrij en zoals ik Philippe de laatste dagen zo gelukkig gezien heb , zo heb ik hem thuis al lang niet meer gezien . Dus we doen het gewoon ! Samen met Utan en de huisbazin gaan we naar de plek kijken en na een overleg met Thana , gaan we terug en tekenen gelijk de huurovereenkomst . Het is de bedoeling dat Utan zijn kamer opzegt en boven de wasserij intrekt en de boel netjes houdt . En zo hebben wij onze eigen thuis als we in Pattaya zijn . Een definitief vertrek is nog niet voor direct maar dit was alvast een grootse stap in de richting . De volgende stap is de Laudryshop maar daar hoor je alles over als het zover is !

Voor ons laatste avondmaal in Pattaya , laten we ons weer volledig verrassen door de keuze van de chef en het was weer een heus festijn . Tegen 21.00 nemen we afscheid van Thana en Funny Lady en nemen de motorbike taxi naar het hotel waar ons nog een serieuze klus te wachten staat namelijk de bagage pakken . Morgenvroeg vroeg vertrekken we naar Phichit en dus moet de bagage vanavond klaar staan . Een grote uitdaging en na een half uur puzzelen en jongleren tussen de verschillende koffers , past alles erin en kunnen ze dicht . Nog even douchen en licht uit . Sweet Dreams , the future smiles at you !

De foto's van Philippe zijn verjaardag en onze tijd in Pattaya staan ook weer online . Groetjes vanuit Phichit en tot de volgende update .

 photo HBD17_zpsi7h6pxdj.jpg

03:08 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, P Spot | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.