18-01-16

Hello From The Other Side

Vrijdag 15 Januari : Na een week van aftellen , stressen en tussendoor ook nog de bagage ingepakt te hebben , is de vakantie eindelijk daar . Thuis gekomen van het werk steekt de bagage al in de auto en na dat de handbagage vervolledigd is , kunnen we vertrekken .

Step 1 : Vrijdagavond verblijven we in het Van Der Valk Brussels Airport Hotel , met de formule Park , Sleep & Fly kunnen we zorgeloos aan onze vakantie beginnen . De auto staat veilig in de ondergrondse parking en wordt gewassen tegen dat we terug komen , en wij genieten van een heerlijk nachtje in een luxe kamer gevolgd door een 100% Van Der Valk ontbijt .

Step 2 : Zaterdag omstreeks 10.00 brengt de shuttlebus van het hotel ons naar de luchthaven waar we op zoek gaan naar de incheckbalie van Thai . Dit jaar hebben we er terug voor gekozen om rechtstreeks vanaf Brussel te vliegen . Het kostte wel wat extra in vergelijking met via Zurich maar een rechtstreekse vlucht is toch wel veel relaxter . Na dat we de bagage hebben omgeruild voor onze boardingpassen , begeven we ons naar de paspoortcontrole en slenteren door de taxfree en er wordt zelfs gekocht !

Omstreeks 12.30 begeven we ons naar de Gate en zijn helemaal klaar voor Step 3 . Aangezien we op rij 72 zitten , dit is trouwens meteen ook de laatste rij van onze Boeing 777-300ER , mogen we mee als eerste instappen . Sawatdee krab , welcome aboard ! Snel nog even een selfie voor Facebook en ... Nog een vriendelijke hostes die maar al te graag nog een foto wil nemen ... And one more ! Om 13.10 komt onze Thai Air in beweging en we zijn vertrokken voor een vlucht van net geen 10 uur . Zo'n korte reistijd hebben we nog nooit gehad . Tijdens de vlucht genieten we zoals steeds van de Thaise keuken en het rijke filmaanbod . Tussendoor wordt er ook nog wat gedut maar echt slapen dat zat er , zoals steeds , ook deze keer niet in .

Om 05.00 Bangkok time beginnen we aan de landing en een half uurtje later staan we met beide voeten op de grond . Ondanks het feit dat we tot het laatste moeten wachten , verloopt het uitstappen nog behoorlijk vlot . Langs de toiletten naar de paspoortcontrole en aanschuiven voor ons visum . Een kwartiertje later zijn we er door en kunnen door naar de bagageband . Om welke reden dan ook staat alle bagage naast de transportband en dus is het zoeken naar de koffers tussen de hoop . Met de juiste koffers gaan we door naar de uitgang , kopen onderweg nog een simkaart en gaan op zoek naar ons transport naar Pattaya .

De weg naar Pattaya verloopt vlotjes . Onderweg houden we nog een kleine stop op aanvraag van de chauffeur maar daar hebben wij geen bezwaar tegen , er ligt namelijk een cache op minder dan 100 meter . We halen wat te drinken en gaan op zoek naar de cache . Onze eerste van deze vakantie is weer gescoord en daarmee heeft onze verzameling TB's weer 9000 kilometer extra op hun teller . Na onze korte pauze hernemen we de weg naar Pattaya .

Step 4 : Hello Pattaya ! Het is iets na negenen wanneer we bij het hotel aankomen . Na vijf jaar Royal Palace , hebben we nu voor een ander hotel gekozen . Dit vooral omdat we onze vakantie helemaal anders hebben ingepland en eigenlijk maar een paar dagen in Pattaya verblijven . Onze keuze was gevallen op het Zing Hotel in de schaduw van Big Buddha Hill . De kamer is nog niet klaar en dus placeren we onszelf even op het terras en maken alvast gebruik van het internet . Een uurtje later is de kamer klaar en kunnen we ons even heerlijk opfrissen alvorens we aan deze nieuwe dag beginnen .

En hoe kunnen we die nu beter beginnen dan lekker te gaan chillen in ons favoriete restaurant . Tot zover step 5 !

Hello from the other side , Sawatdee Krab !

 photo hello11_zpszafmyybe.jpg

02:33 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Asia, Geocaching | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.