11-01-16

Hello 2016

2016 begon voor ons dit jaar wat vroeger , meer bepaald al om 18.00 . In Thailand is het 6 uur later en dus vierden ze daar al om 18.00 onze tijd nieuw jaar en wij waren er bij . Dankzij FaceTime met onze Thaise vriendjes hebben we het vuurwerk live meegemaakt ... Happy New Year ! Tot zo ver wat Oudjaar betreft . De rest van de avond hebben we wat op de bank gehangen en twaalf uur hebben we niet eens gehaald .

1 Januari 2016 : Een nieuw jaar , een nieuw begin en onze cachereeks "Langstkanaal" gaat het archief in . Tijd voor wat nieuws en samen met het archiveren van de oude reeks , brengen we onze nieuwe cache uit . Na een rustige start van de dag gaan we naar buiten om de benen te strekken . Net zoals voor Oudjaar was er ook voor Nieuwjaar een Geocaching souvenir te verdienen , hoog tijd voor de eerste schattenjacht van het nieuwe jaar . We hebben gekozen voor de pas uitgekomen reeks "Hou de Vaart erin" langs het kanaal Schoten-Dessel . We parkeren de auto in de buurt van nummer 1 en beginnen aan onze schattenjacht . Bij nummer 1 beginnen we al gelijk met een Not Found . Wat een begin van het nieuwe jaar . Gelukkig gaat het vanaf nummer 2 wel vlekkeloos . Het is een rustige morgen , vergezeld door een flauw zonnetje kuieren we heerlijk langs het water . Onderweg komen we nog enkele lotgenoten tegen maar allen hadden dezelfde pech als ons : Een Not Found als eerste log van het nieuwe jaar bij nummer 1 . Bij nummer 6 gekomen steken we het water over en zetten het rondje verder bij nummer 10 en gaan zo verder tot we terug bij de auto komen .

Terug bij ons startpunt aangekomen , rijden we terug huiswaarts , gaan een hapje eten en brengen de rest van deze eerste Januari lekker thuis door .

De overgebleven caches van het reeksje , en dus ook de bonus , hebben we zaterdag 2 Januari gelogd . Daarvoor zijn we met de auto tot aan de volgende brug gereden en zijn daar terug ingepikt bij nummer 7 . Na de overgebleven Tradi's werd ook de bonus gevonden en daarmee hebben we dit reeksje ook weer gehad .

3 Januari waren , naar aanleiding van de solden , de winkels in Antwerpen open en dus zijn we even naar t stad getrokken voor de koopjesjacht . En ook dit was een succes !

Nu de feestdagen eindelijk achter de rug zijn , kan het gewone leven weer zijn gang gaan .

Afgelopen weekend hadden we ons eerste afspraakje met Team 100 Acre Wood van 2016 . Zondag zijn we naar Nieuwegein afgereisd voor een dagje gezelligheid en fun . Op zich niets nieuws natuurlijk maar aan bepaalde zaken moet je ook niets veranderen . Er waren een deel nieuwe puzzelcachet uitgekomen in de buurt van de Schaapjes en dus ben ik de afgelopen week weer aan het puzzelen geslagen . Deze zouden we dan vandaag samen gaan loggen en zo gezegd , zo gedaan .

Bij aankomst in het 100 Acre Wood was het allereerst tijd voor een warme start van de dag met thee en een gezellige babbel . Natuurlijk wou Ruud de nodige verduidelijking over het oplossen van de Mysteriecaches en ook Philippe en Ria hadden zo hun eigen updates te doen .

Na de middag trekken we er dan op uit om de vraagtekens om te zetten in happy faces . We beginnen met PiPi! of ook wel 3,1415 . We loggen de ene opgeloste Mysterie na de andere . De meeste caches zijn allemaal van de zelfde legger en ook de verstopmethode is min of meer de zelfde namelijk geen . In tegenstelling tot de toch wel leuke puzzels zijn de caches gewoon neergelegd . Soms waren ze niet eens afgedekt . Aan het eind van de middag zijn we weer 8 smileys rijker en keren we terug naar huize Schagen waar de logjes worden verstuurd en TB’s worden opgevist en gedropt . Eigenlijk wilden we nog terug op pad voor een laatste cache maar ondertussen was het begonnen met regenen en dus besloten we om rustig binnen te blijven .

’s Avonds hadden we gereserveerd in La Cubanita , een tapparestaurant . We eten onze buikjes vol en al loopt het in het restaurant niet allemaal zoals het hoort . Het was een geslaagde afsluiter van een geslaagde dag .

De foto’s van het begin van het nieuwe jaar staan ook weer online . En dan is het nu nog even heel hard aftellen naar het weekend en dan eindelijk vakantie !

"

16:14 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.