14-12-15

Noël Liégeois

December is op de helft ! Afgelopen weekend hebben we ons 20 jaar samen gevierd ! Twintig jaar , wat gaat de tijd toch snel ... We leerden elkaar kennen op 14 December 1995 , midden in de eindejaarsdrukte . Ondanks de drukte op het werk met de bijhorende vermoeidheid wilden we van onze twintigste verjaardag toch iets speciaals maken . Oorspronkelijk wilden we naar Parijs maar voor 1 dag over en weer is wel heel vermoeiend en dus hebben we naar iets anders dichter bij huis gezocht . Na wat zoekwerk op het internet en in combinatie met Geocaching.com kwamen we bij Luik uit .

Luik is de enige Belgische provincie waar we nog geen cache gelogd hebben .

Zondagmorgen na het ontbijt stappen we in de auto en stellen de GPS in naar Luik . Na een dik uur rijden komen we aan in Luik en nog een kwartiertje later komen we aan op onze eerste bestemming voor vandaag . We beginnen ons uitstapje naar Luik met een cacherondje aan de rand van de stad . Het weer is alles behalve maar dat houdt ons niet tegen . We genieten van het samenzijn en pikken weer enkele leuke caches op .

Tegen de middag trekken we naar het centrum waar we op verkenning gaan in het voor ons totaal onbekende Luik . We parkeren de auto in de buurt van het Liėge-Guillemins treinstation . Dit supermoderne treinstation behoort net zoals het Centraal station van Antwerpen tot de top 10 van 's werelds mooiste treinstations . Op het plein voor het station heeft Ice Magic haar tenten opgezet . De ijssculpturen staan dit jaar in het teken van Star Wars . We hebben nog even getwijfeld maar zijn dan toch niet binnen gegaan . Van het treinstation wandelen we al cachend langs de oevers van de Maas richting het historische stadscentrum .

Alvorens we het centrum intrekken , gaan we op zoek naar een plekje waar we kunnen lunchen . We zijn in Luik en dus gaan we voor de lokale specialiteit : Luikse balletjes . Eigenlijk waren het ballen in plaats van balletjes maar ze waren lekker en daar gaat het om .

Na de lunch trekken we richting kathedraal waar we onze eerste cache van deze namiddag loggen . Met behoorlijk wat afwijking weten we de cache dan uiteindelijk toch te vinden . De tweede cache op onze weg ligt aan de andere kant van de kathedraal . Ter plaatse aangekomen , treffen we echter een groepje politieagenten aan bij de bushalte waar we moeten zijn . Tja , dat gaat em niet worden !

De verdere middag lopen we door de Luikse straten , genieten van de Kerstsfeer en een Luikse wafel en pikken hier en daar nog een cache mee . Het is niet leuk maar af en toe moeten het en naast onze vondsten , loggen we ook enkele Not Founds .

We eindigen omstreeks 16.00 terug bij het treinstation waar we nog even de Starbucks binnenlopen voor een citymugg . Er liggen ook nog enkele caches rond het station maar wegens te veel politiebewaking in en rond het station , vinden we dit niet echt het moment om daar te lopen zoeken naar plastieken pottekes . En dus gaan we van de Starbucks richting auto en beginnen aan onze terugreis .

Ondanks het weer hebben we erg genoten van onze dag . Onze eerste kennismaking met Luik was zeer geslaagd en we komen beslist nog eens terug . Er liggen nog heel wat caches in de buurt en we willen de stad wel eens zien als de zon schijnt .

Ondertussen hebben we niet alleen de eerste helft van December ingevuld op de cachekalender , we hebben nu dus ook heel de kaart van België ingekleurd .

De foto's van ons dagje Luik staan ook weer online .

"

17:37 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.