09-11-15

GC Movie Weekend

De weken vliegen voorbij … 1 November zijn we een dagje gaan cache in het Oost Vlaamse Verrebroek . Een nieuw uitgekomen rondje van 24 caches langs wandelpaden en trage wegen stond vandaag op het programma . Een mooie wandeling van zo’n 15 kilometer was met dit prachtige Lenteweer op de warmste eerste November aller tijden zeker geen straf .

Woensdag is de nieuwste 007 uitgekomen . Daniel Craig schittert opnieuw als James Bond in Spectre . In de laatste Bondfilm stierf de door Bond geliefdeen gerespecteerd M . Na haar dood krijgt James een geheime boodschap van haar in verband met een duistere organisatie . 007 gaat achter de informatie aan zonder het medeweten van zijn meerdere maar wordt alm gauw op het matje geroepen . Terwijl de nieuwe M af te rekenen krijgt met politieke krachten die het voortbestaan van de geheime dienst van MI6 in twijfel brengen , gaat Bond op zoek naar de gruwelijke waarheid achter Spectre .

Spectre is de 24 Bondfilm en de formule is nog steeds dezelfde : 007 , M , Q die steeds weer nieuwe snufjes klaar heeft , Moneypenny , Sexy Bondgirls en natuurlijk een crimineel meesterbrein . Blijkbaar werkt deze formule nog steeds want we zaten zaterdag avond in een uitverkochte zaal . Spectre is amusement met de nodige portie actie en hier en daar een komische noot . De film duurt best wel lang en toch heb je niet het idee dat hij langdradig is …

Zondag zetten we ons filmweekend verder . Afgelopen weekend was het GIFF weekend , Geocaching International Film Festival . Dit is het eerste jaar dat Groundspeak het GIFF openstelt voor iedereen en werden wereldwijd talrijke events georganiseerd . Voor wie een GIFF event bijwoont , is er ook weer een souvenir te verzamelen . Normaal gezien zouden we samen met Team 100 Acre Wood naar Roosendaal gaan om daar het GIFF event bij te wonen maar niet dus . Philippe moest ter voorbereiding van het Carrefour Jubilarissenfeest later deze maand naar Brussel en dus moesten we onze date met de Schaagjes annuleren . In plaats van Roosendaal is het dus een dagje Brussel geworden .

Philippe had om 10.00 een afspraak en dus gingen we iets na 09.00 thuis de deur uit . Terwijl P een paar zaken moest regelen voor het Jubilarissenfeest in Tour en Taxis , ben ik met Geo en Guillaume op stap gegaan in Schaarbeek . Ik had mezelf een klein rondje uitgestippeld in de buurt van het Noordstation . Ik begin aan de Kruidtuin met een onvindbare cache . Geen leuk begin en wanneer ik na 20 minuten nog steeds niks gevonden heb , hou ik het voor bekeken en ga op pad naar de volgende . Gelukkig laat deze zich snel vinden al kost het toch wel wat moeite om het logboek te bemachtigen . Nano’s zijn echt niet mijn ding . Meestal laat ik dat aan Phil over . Maar goed met wat extra geduld lukt het me wel en zo kom ik bij het gemeentehuis van Schaarbeek . Ik zet mezelf even op een bankje om te kijken waar de cache ligt . Ah oké , ik zit er boven op . Ondanks dat de cache onder de bank ligt waar op ik zit duurt het nog best lang voor ik hem te pakken heb . Ondertussen krijg ik bericht van mijn Flupke dat hij bijna klaar is . Ik heb nog twee caches te gaan en tegen 13.00 treffen we elkaar in Brussel Noord waar we samen een Quickske gaan eten .

Geen GIFF event in Roosendaal vandaag dus . Er was geen event in het Antwerpse maar er was er eentje in Brussel en toen ik van P had vernomen dat hij naar Brussel moest , had ik gelijk geïnformeerd of er nog plaats was op het event . Het was een mini event met slechts een beperkt aantal plaatsen maar doordat iemand anders had afgezegd , kunnen wij er nog bij . Na onze Giant begeven we ons dus naar de eventlokatie . Vlak bij de plek van samenkomst pikken we nog een cache mee en terwijl we aan het loggen zijn , passeert er iemand die op weg is naar het event waar we elkaar een paar minuten later opnieuw treffen . Wanneer alle genodigden aanwezig zijn , begeven we ons naar het appartement van de organisator . We worden voorzien van een hapje en een drankje en daarna is het movie time .

We krijgen 16 kortfilmpjes over Geocaching te zien . Deze 16 filmpjes uit alle hoeken van de wereld zijn de finalisten van 2015 . Het zijn amusante en avontuurlijke filmpjes , het ene al beter en leuker dan het andere maar allemaal hebben ze wel iets herkenbaars . Soms draait Geocaching om de eindlocatie en de box of om de weg er naar toe . Geocaching is ook een sociaal gebeuren en ook dat komt aan bod in sommige filmpjes . Na een goed uur hebben we alle 16 filmpjes gezien en wordt er nog wat nagepraat en wordt het logboek gesigneerd .

Na het event gaan we met enkele aanwezigen nog een cache doen en eindigen we samen aan de Kruidtuin bij de cache die ik deze morgen niet kon vinden . Eén van de aanwezigen had hem eerder al gevonden en bij deze bleek dus dat de box weg was . Over twee weekjes ben ik terug in Brussel terwijl P op het Jubilarissenfeest zit dus dan ga ik nog wel eens opnieuw kijken .

Al bij al was het toch weer een geslaagde zondag ! De foto’s van mijn rondje Schaarbeek komen later online samen met die van mijn toekomstig dagje Brussel . De foto’s van 1 November en de omschakeling naar het Winteruur staan ondertussen wel online .

"

16:37 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Film, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.