26-10-15

Winter Is Coming !

Winter is coming ! Deze legendarische woorden gaan al vijf seizoenen mee in één van de hipste series van de laatste jaren : Game of Thrones . Afgelopen weekend hebben we de laatste aflevering van seizoen 5 gezien en wat een plot . Typisch voor Game of Thrones zijn de onverwachte wendingen . Vandaag speel je de hoofdrol en morgen hakken ze je kop er af . Het ging er behoorlijk heftig aan toe in de laatste 2 afleveringen , er zijn weer heel wat koppen gevallen en zelfs topfavoriet Jon Snow bleef niet gespaard ...

Naast deze topreeks zijn er dankzij Netflix tal van andere series waar we helemaal aan verknocht zijn en dat heeft toch wel een gevolg voor het aantal cinema bezoekjes . Maar de laatste weken zijn er toch weer een paar goeie films uitgekomen zoals deel 2 van The Maze Runner en The Last Witch Hunter en natuurlijk niet te vergeten dat binnenkort het laatste deel van The Hunger Games ook uitkomt . Nee , voorlopig denken we er nog niet aan om onze UGC Unlimited op te geven .

Om nog even terug te komen op de slogan van huize Stark “Winter is coming” , afgelopen weekend werd de klok weer verzet en zijn we terug op het Winteruur overgeschakeld . Niet direct mijn favoriet en ik kijk dan ook al uit naar einde Maart wanneer we de klok terug kunnen verzetten . Het vroeg donker en typisch Belgische grijze weer zijn echt niet aan mij besteed ! De beste remedie om daar mee om te gaan , is jezelf bloot te stellen aan het dag(zon)licht en voldoende buiten te komen en dat hebben we , net zoals de voorbije jaren , dan ook gedaan .

Natuurlijk waren we veel te vroeg wakker , nog een nadeel van het Winteruur . Het was wachten tot de bakker open ging voor verse pistoleekes en ondertussen werd er alvast ingepakt om op pad te gaan . De GPS werd opgeladen en rond 10.00 zijn we dan vertrokken voor een frisse boswandeling in de grensstreek rond Putte . We beginnen bij het Ravenhof waar we zowat anderhalf jaar geleden aan de Hamsterreeks zijn begonnen . Toen was echter 1 van de caches van het reeksje geript en daardoor konden we dus ook de bonus niet vinden . Vandaag werd dit reeksje dan eindelijk eens afgewerkt . Na de Hamstercaches staken we de grens over naar Nederlands Putte voor de volgende caches : Een opgeloste Mysterie en een Challenge . Geen van beide leverde veel problemen . Op de terugweg passeerden we nog een derde cache maar we hadden te laat gezien dat dit een T5 was en dus moesten we deze aan ons voorbij laten gaan . Ondertussen was het ontbijt alweer verteerd en begonnen we honger te krijgen dus gingen we eerst maar even een hapje eten .

Na de lunch belandden we terug op Belgisch grondgebied voor nog een leuk rondje . We lopen door het bos en op de hei en worden heerlijk vergezeld van een stralend Herfstzonnetje . Samen met reeksje PGE-War , pikken we nog een paar losse caches mee en omstreeks 16.00 begeven we ons terug naar de auto en rijden huiswaarts .

De boswandeling en de frisse buitenlucht hebben ons weer goed gedaan en zo zijn we de overgang van Zomer- naar Winteruur weer goed doorgekomen . Alles samen hebben we weer 15 smileys op de kaart weten te zetten en daarboven hebben we vandaag onze duizendste cache van 2015 gelogd .

De foto’s van vandaag komen later online .

 photo 1000_zpslkehlqq2.jpg

10:11 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Film, Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.