19-10-15

Oosterschelde

De tweede helft van September hebben we in de Scheldestad doorgebracht . De voorbije weken volgden we de stroom en zijn in Zeeland beland . Meer bepaald aan de Oosterschelde .

Zondag 4 Oktober zijn we begonnen aan de Oosterscheldekering met een Geocache eventje . We begroeten de aanwezige cachers , signeren het logboek en ontdoen ons van al onze Trackables en vissen er enkele nieuwe op . Als afsluiter gaan Geo en Guillaume nog even op de foto met de mascotte van de organisators en daarna gaan we verder op pad . Vlak bij het event lag er een Earthcache dus gingen we van het event te voet door de duinen op zoek naar antwoorden . Na de nodige info verzameld te hebben op WP 1 willen we door de duinen naar WP 2 maar halverwege stoppen we wegens te vochtige bodem . En ik wilde geen herhaling van Lillo dus draaien we terug en zoeken een andere weg naar WP 2 . Via het hoger gelegen pad komen we met droge voeten aan de andere kant van de duinen waar de laatste informatie bij elkaar sprokkelen .

Na het voltooien van de Kamper Duinen Earthcache nemen we de auto en rijden over de Oosterscheldekering richting Neeltje Jans voor de tweede Earthcache van vandaag . Deze is snel gescoord en we rijden verder over de fascinerende dam verder richting Schouwen Duivenland . Langs de oevers van de Oosterschelde rijden we al cachend verder richting Zierikzee . Onderweg stoppen we bij enkele leuke plekjes of daar waar de GPS wilt dat we stoppen . Eigenlijk is dat het zelfde want de leuke plekjes hadden allemaal hun eigen cache . Zo was er de jachthaven van Burghsluis , de Plompe Toren , de molen De Zwaan en de uitkijktoren van Moriaanshoofd . Oorspronkelijk hadden we de idee om in Zierikzee te lunchen maar aangezien we beide honger hadden en we een frituur passeerden , kozen we dan maar voor de snelle snack in plaats van een uitgebreide lunch .

Tegen 14.30 bereiken we dan eindelijk onze eindbestemming voor vandaag : Zierikzee . We parkeren de auto op de Hatfieldpark parking waar het niet enkel gratis parkeren is , er ligt ook een cache . De verdere middag kuieren we door de straatjes van het gezellige stadje Zierikzee en lopen de Multi van Betje Does . Tijdens de multi passeren we ook nog enkele losse caches en lopen even binnen bij de AH .

Na het voltooien van de Multi , begeven we ons terug naar de auto en rijden tegen de stroom in terug richting Antwerpen .

Afgelopen zondag hebben we de draad terug opgepikt in Zeeland en rijden na het ontbijt naar Noord-Beveland en gooien ons anker uit in Colijnsplaat aan de Oosterschelde . Dit dorp met zicht op de Zeelandbrug ligt aan de overzijde van Zierikzee . Wie aan Zeeland denkt , denkt ook gelijk aan de watersnoodramp . En daar zijn verschillende monumenten aan gewijd in Colijnsplaat . We cachen onszelf een weg door het dorp en houden halt bij enkele monumenten , lopen een rondje langs de jachthaven en eindigen op het uiterste punt van Colijnsplaat . Naast de gebruikelijke Tradi's pikken we ook nog een Virtuele cache mee .

Omdat het alweer lunchtijd is , gaan we op zoek in de dorpskern of er wat te eten valt en gelukkig viel dat goed mee . Er waren wel een paar restaurantjes waar we onze maagjes konden vullen . Na de lunch volgen we de dijk langs de Oosterschelde en pikken nog een paar caches op . Eindigen doen we op een plekje met een mooi uitzicht over het water .

Zeeland is altijd genieten ! Er valt steeds zoveel te ontdekken en te beleven . We raken er niet op uitgekeken en er liggen nog genoeg caches voor toekomstige uitstapjes . De foto's van onze tijd aan de Oosterschelde staan ook weer online .

"

17:50 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.