30-09-15

Water-rANT

Vorige week zondag 20 September moest ik , zoals ik eerder al had vermeld , werken . Na de middag zijn we naar Antwerpen getrokken voor Antwerpen Autovrij . We vertrekken thuis te voet voor een wandeling via Spoor Noord , het Eilandje naar de Grote Markt , zo door de Hoogstraat en de voetgangerstunnel naar Linkeroever waar we de bonuscache van de voetgangerstunnel zijn gaan zoeken . Door het mooie weer was het Muggle gehalte redelijk groot maar met wat geduld slaagden we er in om deze te loggen en daarmee was deze dag ook weer van de kalender gestreept . Van LO gaan we dan terug via de voetgangerstunnel over de Groenplaats en de Meir richting huis .

T was een mooie wandeling in het zonnetje op deze laatste Zomerdag .

Ondertussen is de Herfst begonnen en dat hebben we gemerkt ! De afgelopen week heeft het voor mij genoeg geregend voor de rest van de Herfst . Ook Geo en Guillaume hebben liever de Zomer maar helaas . Ze hebben dan ook hun Zomerse outfit omgeruild voor iets meer gepast voor de komende periode .

Na een week van regen en wind kwam het weekend er aan en wonder boven wonder was ook de zon terug van de partij en daar wilden we van profiteren . Ook dit weekend was er in Antwerpen weer van alles te doen . En ook dit keer stond de buurt rond het Eilandje centraal voor Water-rANT .

In de dokken rond het MAS zijn meer dan 100 unieke schepen en boten samengekomen voor dit event . Van oude stoomboten tot een heuse driemaster , oude vissersschuiten en roeibootjes . Al het maritiem erfgoed is hier samen verzameld .

We beginnen zondag morgen rustig thuis en trekken daarna naar het Eilandje voor Water-rANT waar we een wandeling maken langs de dokken en er de verschillende vaartuigen bekijken . Soms denk ik dat wij toch beter matroos hadden geworden . Ik vraag me soms af waar onze liefde voor het water vandaan komt .

Tegen 11.00 verlaten we het Eilandje en zetten koers richting de Antwerpse haven waar we de verdere dag al cachend genieten van het mooie weer . We beginnen bij een cache waar we eerder al eens geweest zijn maar toen hadden we niet het juiste materiaal bij . Nu hebben we de tools bij om deze tot een goed einde te brengen , blijkt dat we ze niet nodig hebben . Ach , het zij zo . We schrijven onze naam in het logboek en daarmee is niet enkel deze dag van de kalender gestreept , het was ook de laatste openstaande dag in September . Maar dat wil niet zeggen dat we stoppen na deze ene cache . We maken een mooie rit door de haven en houden regelmatig halt . In het verleden hebben we al meermaals een cacherondje gedaan in de Antwerpse haven maar er zijn altijd nog een paar caches , waaronder enkele Mysteries , blijven liggen .

Tegen de middag komen we in Lillo aan . Ook hier ligt nog een struikelcache . De cache zit verstopt in een boom die over het water hangt . We zijn hier al in elk seizoen van het jaar komen zoeken maar telkens zonder succes . Omdat we zagen dat deze zaterdag nog gelogd was , wilden we nog maar eens een poging wagen . En dus begonnen we met goede moed aan onze quest . Zowel ik als Philippe hebben hier al meermaals staan zoeken . Na een half uur zoeken hebben we hem nog steeds niet te pakken en dan ... Plons . Ik schuif van een tak en zit met mijn voeten in t water . Met natte voeten zoeken we nog even verder maar na nog eens een kwartier is mijn goesting over en trekken we naar Lilo Vest waar we wat gaan eten en ik mijn voeten laat genieten van de zon . Terwijl we wachten op ons eten , sturen we een berichtje naar de legger voor een extra tip en nog voor de rekening betaald is , krijgen we al antwoord . Mijn voeten zijn nog niet helemaal droog maar who cares . Vast beradener dan ooit keren we terug naar de cachelokatie en dit keer heb ik hem na een kleine vijf minuten te pakken . Eindelijk ! De natte voeten zijn snel vergeten nu .

Van Lilo gaat de rit verder via de Schelde richting Zandvliet en Berendrecht . We rijden met de ramen open en de voetverwarming op max . De opgeloste Mysteries brengen ons bij een verlaten treinstationnetje , geven een mooi zicht op de haven en de aanpalende natuur .

Aan het einde van de dag zijn mijn voeten weer droog en hebben we toch weer 10 smileys bij . Al bij al weer een geslaagd weekend en zo zie je maar dat het niet altijd ver van huis moet zijn .

De foto's van de afgelopen twee zondagen staan ook weer online .

"

07:26 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.