15-09-15

Brielse Maas Trail

Komende zondag moet ik werken en ter compensatie daarvan had ik afgelopen zaterdag een extra dagje vrij gekregen . Het was allemaal nogal last minute en dus hebben we snel snel nog iets gezocht om een weekendje weg te gaan . Het mocht niet te ver zijn want Philippe moest 's morgens naar de Thaise les , we wilden graag de fietsen mee en liefst nog langs het water ook . En zo zijn we dus op Brielle gekomen . Brielle is een oude vestingstad gelegen aan de Brielse Maas ten Noord-Westen van Rotterdam . De Brielse Maas of het Brielse Meer was voor 1950 de verbindingsweg tussen de Noordzee en de Maas bij Rotterdam . Na verzanding is de Brielse Maas afgedamd en ondertussen is het meer uitgegroeid tot een groot waterrecreatiegebied . Het meer telt vele haventjes en strandjes en is volledig omringt door een fietspad .

Ik had Brielle al eerder op de kaart tegen gekomen vanwege de Brielse Maas Trail , een Geocaching route van 101 caches rond het Brielse Meer . Een mooi rondje met de fiets over een traject van zo'n kleine 50 kilometer .

Zaterdag morgen terwijl Philippe naar de Thaise les was , heb ik alle spulletjes klaar gepakt en tegen 13.30 zitten we in de auto op weg naar Brielle . Bij het hotel aangekomen , checken we snel even in en halen de fietsen uit de auto en gaan op pad . Het is 15.00 wanneer we op de fiets stappen en Brielle dorp uitfietsen op weg naar de dichtstbijzijnde cache van de trail .

We pikken in op de trail bij nummer 38 en rijden langs het Brielse Meer tot aan nummer 44 . Er zijn slechts twee oversteekpunten over het meer en dus beslissen we om van nummer 44 door te steken en de trail aan de overzijde verder te zetten bij nummer 1 . Vanaf nummer 1 volgen we dan de trail naar nummer 37 . Onderweg passeren we langs enkele leuke plekjes en pikken ook nog een paar extra caches mee die op onze weg liggen . Dreigende wolken trekken over het meer maar er is geen weg terug dus hopen we dat we het nog even droog houden . Tegen 19.00 komen we droog aan bij het hotel , bergen de fietsen op en gaan naar de kamer om ons even op te frissen alvorens we gaan eten .

Om 21.00 komen we terug op de kamer en kan ik beginnen met de caches van vandaag te loggen . Bijna twee uur later zijn de 48 logs ingevoerd en gaat het licht uit .

Zondagmorgen : De zon piept door de gordijnen , tijd om op te staan . We maken ons klaar voor het ontbijt en doen de nodige energie op voor het vervolg van de trail . Na het ontbijt gaan we eerst even op stap door Brielle . We lopen over de Wallen tussen de schapen en pikken een paar lokale caches mee . Eentje laten we voor wat hij is aangezien deze in de kerk ligt en de zondagsmis bezig is . Niet echt het moment om de kerk binnen te vallen dus .

Terug van ons wandelingetje door de vestingstad , nemen we de auto en rijden naar de aangegeven parking van de Brielse Maas Trail vanwaar we terug met de fiets op pad gaan voor het vervolg . De parking ligt vlak aan de brug bij nummer 1 en dus steken we de brug over en pikken de draad terug op bij nummer 45 . We fietsen langs de oevers , passeren tal van kleine haventjes en pikken ook nu weer een paar extra caches op die op onze weg liggen .

Tussen nummer 61 en 62 zien we niet ver van de trail een Mac Donalds liggen . Aangezien er verder langs de weg niet veel eten en drinken verkrijgbaar is , verlaten we onze route en gaan Mac-en . Twee maxi menu's en een milkshake banaan en we kunnen er weer tegen . Na de lunchpauze is het hoogtijd om wat calorieën te verbranden en dus zetten we een tandje bij . We hebben immers nog een heel stuk te gaan . Bij het verste punt van de Brielse Maas gekomen , komen we op bekend terrein . We zijn in Spijkernisse aangekomen . Hier zijn we in het verleden al een paar keer geweest tijdens een editie van het Bordspelevent .

We volgen de bocht om het meer en beginnen aan de terugweg . Nog 33 caches te gaan ! Dit stuk van de trail gaat grotendeels over dijken bezaaid met schapen en hun keutels . Geo en Guilaume hebben dolle pret met schapen pesten . Bleeheee , bleeheee ...

Ook nu weer liggen er extra's op de weg . Tegen 15.00 bereiken we nummer 100 . Yes , we did it ! Het is nu nog maar een klein stukje naar de bonus en wanneer we ook deze tot een goed einde gebracht hebben , stellen we de GPS in naar de auto .

We komen maar net op tijd bij de auto aan want de eerste druppels beginnen te vallen . Tijdens de rit naar huis begint het steeds harder te regenen . We hebben echt geluk gehad met het weer de voorbije twee dagen .

Thuis gekomen , kan het loggen weer beginnen . 69 Logjes worden verstuurd en dat brengt het totaal van ons weekendje Brielle op 117 . Een meer dan mooie score al zeg ik het zelf !<br<
In het verleden hebben we al vaker Trails gedaan . Trails zijn wel eens leuk om doen en ze zijn goed voor de statistieken maar het is echt niet iets dat we elke week zouden willen doen . We weten nog wel enkele Trails liggen voor in de toekomst maar voor ons draait Geocaching toch nog steeds meer om het avontuurlijke aspect en leuke plekjes ontdekken .

De foto's van de Brielse Maas Trail staan ook weer online .

"

06:29 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.