07-09-15

Corpus

Ons laatste afspraakje met de familie Schagen dateert van nog maar net twee weekjes geleden en vandaag stond er alweer een nieuwe date op het programma . Onze gezamenlijke activiteiten zijn vaak Geocaching minded maar aangezien Merlijn het schattenzoeken al geruime tijd ontgroeid is , wilden we ook wel eens iets doen wat hij leuk vindt . Zo hebben we begin dit jaar eens gevraagd wat hij graag eens wou doen en zo kwam hij bij Corpus in Leiden terecht .

Het menselijk lichaam is een ingenieuze machine . Tijdens je bezoek aan Corpus maak je een spectaculaire ontdekkingstocht door het menselijk lichaam aan de hand van film en beeld materiaal en levendige 5D shows . Corpus is ondergebracht in een modern gebouw met een 35 meter hoge lichaam .

Omdat het wel een redelijk eindje rijden is , zijn we zondag morgen goed op tijd doorgereden . We hadden tegen 10.45 afgesproken aan de ingang en dat gaf ons nog een beetje tijd om eerst nog even een cache op te pikken . Tja , we kunnen het gewoon niet laten en 6 September stond nog open op de kalender . vervolgens parkeren we de auto bij de Mac bij het Transferium en sparen daarmee mooi 6 euro parkeergeld uit . Even een berichtje sturen naar Ria dat ze de auto ook bij de Mac moeten zetten en daarna lopen we naar Corpus . Terwijl we naar Corpus lopen , worden we achtervolgd maar we hebben helemaal niet door dat dat Joost is . Samen lopen we naar de ingang en wachten daar op de Schaagjes . Wanneer iedereen gearriveerd is , gaan we met z'n allen naar binnen , ruilen onze inkomkaarten voor entreetickets (De logica daarvan snap ik ook niet ) en wachten daarna onze beurt af .

Om 11.08 wordt ons nummer afgeroepen en worden we via de roltrap het menselijk lichaam binnen geloodst . Mijn audioapparatuur hapert een beetje en het eerste deel heb ik gemist maar ik geloof dat we ergens bij de knieën terecht zijn gekomen . Bij de volgende halte werkt de audio dan wel en ben ik helemaal mee . Maar bij onze volgende halte ben ik het spoor alweer kwijt . Waar zijn we hier terecht gekomen ? Zaad , sperma en eicellen … Daarna wordt het nog erger en duwen ze ons zomaar een wildvreemde baarmoeder in . Na de geboorte blijven we nog even in de buik hangen en volgen het spijsverteringsproces van een broodje kaas . Wanneer het begint te rommelen in de darmen , maken we ons uit de buurt en stijgen door naar het hart en de longen . We volgen een rode bloedcel op zijn duizelingwekkende reis door het lichaam en stijgen daarna weer verder . We zijn aangekomen in het hoofd : We gaan van de mond door de neus naar het oor en het oog om te eindigen in de besturingskamer van het hele lichaam , de hersenen .

We zitten nu op het hoogste punt en komen in de brainbar terecht waar we even een wat te drinken nemen alvorens we onze weg naar beneden inzetten . De weg naar beneden gaat via allerlei info en doe labs .

Onderweg komen we allerlei weetjes te weten , krijgen Merlijn en Hille te maken met een strenge voedingsanaliste , spelen we een spelletje bloedgroep twister en fietsen de benen van onder ons lijf om de calorieën van dat broodje kaas te verbranden .

Ondertussen hebben we wel wat honger gekregen . Terug op de begane grond eten we even een broodje en daarmee komt er een einde aan ons bezoek aan Corpus . En hoe het verder met dat broodje gaat dat weten we nu hellemaal .

Wanneer we terug buiten staan , gaan we nog even samen een paar caches doen . De eerste is Berenbos . Deze cache ligt in een stukje bos vlak bij Corpus en op de cachelokatie aangekomen , treffen we allemaal beren aan in de bomen . We gaan op zoek naar de cache en nemen nadien een foto van alle mascottes met de beren .

Van het berenbos gaan we terug richting Mac waar we afscheid nemen van Joost . En terwijl Merlijn , Hille en Kay even de Mac binnen gaan , gaan de grote mensen nog even twee caches scoren . Na een mini rondje gelopen te hebben komen we terug bij de Mac aan en is het alweer tijd voor de terugrit in te zetten .

We hebben amper foto's genomen , vooral omdat dit niet mocht in Corpus . Er is dan ook geen fotoalbum verbonden aan dit bericht . Maar we hebben ons daarom niet minder geamuseerd . Op naar de volgende zou ik zeggen ! De weinige foto’s voeg ik later wel toe aan een ander album .

 photo IMG_0003B_zpslooquncw.jpg

08:59 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Uit en Thuis | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

een kort en bondig verslag dat alles beschrijft wat we gedaan hebben. Het was weredom weer een gezellige en leerzame dag.

Bedankt Joost, Dieter en Phillipe.

Ruud

Gepost door: Ruud schagen | 07-09-15

De commentaren zijn gesloten.