02-09-15

I Love Paris !

10 Jaar geleden eindigde onze huwelijksreis in Parijs . Sindsdien keren we meermaals per jaar terug naar onze geliefde stad . De laatste jaren hebben we er zelfs een traditie van gemaakt om tijdens het laatste weekend van Augustus of het eerste van September naar Parijs te gaan om er de Zomer af te sluiten . En dit jaar was het wel een beetje een speciale afsluiter .

Afgelopen weekend hebben we traditioneel onze Zomer afgesloten in Parijs . Bovendien was er zondag een eventje bij de Eiffeltoren en daardoor konden we onze Roadtrip in schoonheid afsluiten .

Zondag morgen waren we al om 05.00 uit de veren en een uurtje later liepen we door een hevige stortbui naar de tram . Terwijl we opdrogen in de trein naar Brussel breekt ook de zon door en om 10 uur staan we in een zonovergoten Parijs . Net zoals de laatste keren verblijven we weer in het Paris-Liege hotel met zicht op Gare du Nord . Het is zalig zomerweer en we besluiten om te voet op pad te gaan . We doorlopen 10 jaar aan herinneringen en pikken natuurlijk her en der enkele caches mee .

We beginnen met enkele Tradi's en pikken vervolgens het signaal op van de Wherigo "I Love Paris" . Even een kleine opfrisser : Een Wherigo is een virtueel spel in de reeële wereld . Voor de I Love Paris moesten we verschillende toeristische bezienswaardigheden aandoen en daardoor kreeg je dan informatie om de eindcache te bereiken . Er was echter één detail weggelaten , je wist op voorhand niet welke toeristische trekpleisters er op de lijst stonden . Tijdens het verdere verloop van de dag pikken we verschillende signalen op maar laten ons niet leiden door de Wherigo .

's Middags gaan we even naar de Mac voor een snelle hap en wandelen daarna langs de Seine richting Eiffeltoren voor het event . Bij de Eiffeltoren aangekomen , is het gelijk duidelijk waar we moeten zijn . We worden vriendelijk begroet en krijgen gelijk het logboek overhandigd . En zo hebben we dan eindelijk het Roadtrip Hero souvenir binnen . Ook Geo en Guillaume krijgen de nodige aandacht . Sinds ons laatste bezoek aan Parijs was er weer een nieuwe cache in de buurt van de Eiffeltoren bijgekomen en zo gingen we met een heel groepje op zoek naar de cache . We waren met minstens tien de bosjes ingedoken op zoek naar de schat maar konden niets vinden tot plots iemand aan de overkant van het pad de verlossende woorden " Je l' ai trouvé !" riep .

Na het gezamenlijk loggen van de cache , nemen we afscheid van onze medecachers en gaan verder onze eigen weg . Natuurlijk checken we nog even de Wherigo bij de Eiffeltoren alvorens we verder gaan . We wandelen via Trocadéro richting Arc de Triomphe , de Champs Elysées af tot aan de Place de La Concorde en dan verder naar LesTuileries voor een nieuwe Parijse Earthcache .

Sinds onze Andalusian Roadtrip ben ik behoorlijk gefascineerd geraakt door Earthcaches en deze was weer een hele leuke om te doen . Op de coordinaten troffen we zes kunstwerken aan van handen op een blok Graniet . De vragen hadden allemaal betrekking tot de Granietsoorten en de verschillende eigenschappen . Na het vinden van de antwoorden gaan we nog even handjes schudden en wandelen daarna verder door de tuinen richting Louvre .

Van het Louvre steken we de Seine over en pikken nog enkele snelle caches mee om zo op het Ile de La Cité te eindigen voor een tweede Earthcache . Deze is gewijd aan de Notre Dame maar t was geen makkelijke opgave ! Misschien één leuk weetje : De stenen die gebruikt zijn voor het bouwen van de Notre Dame dateren uit de zelfde tijd als diegene van de pyramide van Cheops in Caïro .

Na alle antwoorden voor de Earthcache te hebben bij elkaar gesprokkeld , komen we stilaan aan het einde van de middag . Ondertussen hebben we ook de nodige check-in's voor de Wherigo bij elkaar en kunnen we op zoek naar de eindlokatie . Nu we ook deze tot een goed einde hebben gebracht , trekken we richting hotel om ons even op te frissen en even te rusten .

's Avonds gaan we voor de Aziatische keuken en maken nog een kleine avondwandeling . Tegen 21.00 ploffen we onszelf op het bed en vertikken het om nog één stap te zetten . Doordat het een stralende Zomerdag was , hebben we de hele dag alles te voet gedaan . Het gevolg was dat we aan het eind van de dag zo'n 35 kilometer in de benen hadden en dat bij temperaturen van om en bij de 30 graden , dat was toch wel genoeg voor vandaag . We waren ook al van om 05.00 op en hebben geen van beide 22.00 gehaald .

Maandagmorgen , klaar voor een nieuwe dag en ook vandaag is de zon weer van de partij . Mijn liefde voor Street Art vindt haar oorsprong in Parijs . Door de jaren heen hebben we heel wat grote en minder grote namen leren kennen . Vandaag beginnen we dan ook met een bezoek aan enkele van de meest recente werken van onder andere Gregos en Le Cyklop . Gregos heeft een paar grote werken hangen in Gare du Nord en voor de nieuwste van Le Cyklop trekken we naar Montmartre . De nieuwe reeks is gebaseerd op beroemde schilderijen zoals Van Gogh , Picasso en de Mona Lisa . Naast de Cykloopjes pikken we ook nog een cache mee en dalen daarna terug af van Montmartre en zetten koers richting centrum .

Na de middag trekken we naar het vergeten arrondissement waar we in China Town op zoek gaan naar enkele typische productjes . Van het dertiende arrondissement gaan we naar het vijfde en de immer gezellige Rue Mouffetard . Onderweg loggen we ook weer een paar caches en komen op weer een paar nieuwe plekjes .

Omstreeks 17.00 beginnen we aan onze tocht in Noordelijke richting , gaan nog een hapje eten en pikken om 18.30 de bagage op in het hotel en begeven ons naar het station . Ook vandaag hebben we weer alles à pied gedaan . Met net geen 30 kilometer op onze teller stappen we op de trein huiswaarts .

I Love Paris ! Ja , nog elke dag . Het blijft toch steeds een gevoel van thuiskomen hebben en wat hebben we weer genoten ! Natuurlijk willen we jullie laten meegenieten van de foto's van onze zomerafsluiter . Deze staan dan ook weer te pronken in ons fotoalbum .

"

07:54 Gepost door Philippe en Dieter xxx in Geocaching, Parijs, StreetArt | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.